Jullov.

det är så sjukt tråkigt att skriva utan att få respons..
Fast, jag skriver ju för min egen skull, men fortfarande tråkigt !

jag har jullov och befinner mig hemma hos mamma för att kunna slappna av och varva ner lite.. idag har jag endast legat och läst en bok, jäkligt skönt faktiskt, när det är någonting jag inte gör så ofta i mitt vardagsliv. jag har dock med mig julläxan vi har fått och gör någonting om dagen.. man måste ju öva för avslutningsprov när vi kommer tillbaka i januari :)
Efter provet kommer joakim roos för att lära oss storslaget Hair by night (tävlingsträning)
Julen är över, vilket könns otroligt skönt ! här blev det en lungt kväll, men lite spel och familjemys! dom bästa klapparna var en klippkappa (i tahisiden :O .. lila såklart), en liten sax som nu mera hänger runt min hals, och en tavla men en gammal 50tals bil .. oxå lila :)

Efter nyår ska jag förövrigt ner till mitt nya hem och inspektera nya läggan och prov jobba ute på en salong i västertorp :) såååå spännande!

<3

snorblekning vs. hårologi

hmm.. har inte skrivit på ett tag, har delvis inte hunnit och inte heller orkat.
så jag kör väl lite repitition som jag brukar :)
I torsdags var det kundpass, jag hade en tjej med långthår som jag klippte topparna på ! blev jättenöjd över de :)
I fredags hade vi permanentkemi (nog sagt om de, tror inte ni tycker de är like kul som jag tycker) och sedan började vi klippa ner våran andra docka, Mara. Vilket vi fortsatte med på måndagen och nu är hon såhär kort:


förra veckan hade hon typ den dubbla längden :)
Tisdagen började med kundpass och på eftermiddagen hade vi herrmodeller för att lära oss klassiskherr med finish i nacke, det gick jättebra och jag gjorde hela klippningen själv.. nästan :P ann kollade såklart igenom och förklarade några småfel, men är stolt över mig att jag gjorde så mycket själv :)
Igår hade jag två kunder eftersom många elever var sjuk och det var full bokat, på förmiddagen gjorde jag en klipp och färg på en dam som nästan bor där ute där min kära mor bor :) supergo och jättesnygg blev hon !
på eftermiddan gjorde jag en spabehandling men inpackning och Ann lärde mig hur man ger en skönhårbotten massage (.. ja mamma du ska få en :) )
Idag däremot hade vi inget kundpass då vi hade lite kvar att gå igenom innan jul.. vi hade lite färgteknik och effileringsteknik och sedan skulle vi bleka upp Mara så mycket vi kunde utan att håret skulle gå av :P haha , för en del gick det sådär ...

(en kal-fläck om ni inte ser:P)
detta är en snorblekning, som vi kallar det! när man kammar håret efteråt följer alltså håret med, detta händer då blekningen har fårr verka för länge MEN... Hårologi har ett underbart extrakt som heter Magnesium(ett salt ämne) som kan rädda blekningen och stärker upp hårets elastisitet, vilket var tur i mitt fall, så min Mara klarade sig utan att tappa håret :)

(Vi har börjat bleka ner dom för att förbereda inför Hair by night, när Joakim roos kommer i januari, då ska dockorna vara så ljus som möjligt för att sedan göra perfekta färgningar..)
Vi har även gjort skisseringar på vågor idag, vilket visade sig bli min specialité
här är första försöker:

impressive, yes !

Imorgon har vi hårologi prov, så när jag har klarat det (vilket jag tror att jag gör) kan ni hädanefter kalla mig hårologen sara ingelsson :)

God natt <3


Onsdag.

Oj vad jag har hunnit med mycket idag !  jag började dagen med att säga upp både elen och tv-licensen.. så nu känns det att man verkligen är på väg att flytta igen..
... väl på skolan rullade jag en permanent (tävling mot mig själv) hela huvudet tog 55min. ganska så bra tycker jag :) sedan gjorde jag en läggning, och medans den torkade lekte jag med en långhårsdocka och gjorde en uppsättning... kammade ut läggningen.
Efter lunch hade jag kund! En jätte mysig dam som jag klippte och färgade ögonbrynen på!


<3

solid form.

Gokväll mina vänner :)
tar en paus från allt som ska göras här hemma ett tag :) 1000 saker att göra men ingen ork alls !
.. Har haft min första långhårskund idag. Både klippte och färgade.. vilket tog sin tid, men allt gick ju bra och jag gjorde inget fel :)

Åh vad jag älskar paint !
Inte för att skryta, men seriöst kolla in mina skills ;)


.. för er som inte förstår den vänstra bilden kan jag tala om att det kallas för en strukturteckning som visar vilka klippsätt jag använt i min klippning :)
Den högra bilden visar hur jättefin hon blev när hon var klar (.. ja, eller.. nästan iaf.)

.. ne dax att sluta leka, tillbaka till verkligheten.

<3Flyttar söderut .

jaha.. då var det bara tre veckor kvaar av skolan...  HUR FAN GICK DET TILL???
det går fan inte in i min skalle hur ett halvår kan gå så fort..

Idag har vi iaf haft repitition och gått igenom hur delprovet(som görs efter 1500 utbildningstimmar) och gesällen(som görs efter 5000h) är upplagt, vilka moment den innehåller osv..
I fredags hade vi permanent och då rullade vi 10min på våra dockor och sedan gick man vidare till kompisens docka, rullade 10min och bytte tll nästas docka osv.. vi plockade ut rullarna idag och det var ganska kul att se resultaten .. :P jäkla synd att jag glömde ta bild.. då hade jag kunnat visa hur en permanent Inte ska se ut :P
..


<3

Show-veckan.

jag hade egentligen tänkt göra någon slags blidspel till er men min fotograf var inte så super high på min kamera.. därför blir det tyvärr inga bilder förän bilder/videosarna från skolan kommer, men det kan ju ta ett par veckor ?
Det blev iaf en sjukt lyckad show ! Mest nerver var det när vi skulle göra omstyling på scen, men oj så fin hon blev !
Torsdag och fredag var vi dock död, och hela skolan blev liksom ett vakuum ..


Ikväll ska jag bara ta det lungt och se på tv,

.... går ju skit bra de när man inte ens har en tv, m elleeee?!!!!!!!!!!!!!!


<3

RSS 2.0